Logo Universiteit Utrecht

Stagebank Literature Today / Literatuur vandaag

Stages

Universiteit Utrecht (Assistent voor prof. dr. Geert Buelens)

Stageorganisatie

Universiteit Utrecht
Soort organisatie
Universiteit
Afdeling
Utrecht, Nederland

Stage-inhoud

De stagiair had als taak het assisteren van hoogleraar Geert Buelens in zijn werk. Vier kerntaken: Subsidieaanvragen voor het boek Europa Europa!, verantwoordelijk voor de vertaling van een artikel naar het Engels, zorgen voor de heropleving van een door de hoogleraar gestart onderzoeksproject naar de wijze waarop intellectuelen, literaire auteurs, opiniemakers en kunstenaars in neutrale landen reageerden op de Eerste Wereldoorlog (‘Discursive Battlefields. Neutral Nation States During World War One’) en het opzetten van een website waar de eindopdrachten van de studenten die het vak ‘Tutorial Hedendaagse literatuur Nederlands – Arnon Grunberg: de schrijver als fenomeen, de literatuur als evenement’ hadden gevolgd, gepubliceerd konden worden.

Onderzoekscomponent
n.v.t.